Toggle

Over Marleen en tuinen ontwerpen

Waar voelen mensen zich thuis? Dat is een vraag die me al van jongs af aan bezig houdt. Intuïtief voelde ik zelfs in mijn kleutertijd al aan dat ruimte en mensen, planten en materialen in de ruimte elkaar wederzijds beïnvloeden. Ik vind het heerlijk om te dromen over hoe een plek er uit kan zien en om daar vervolgens een ontwerp voor te maken. Daarmee doel ik specifiek op de buitenruimte, want ik was en ben een echte ‘buitenling’.

 • Meer over Marleen en tuinen ontwerpen

  Het is het mooiste dat er bestaat, om te ervaren hoe een omgeving door een bepaalde inrichting tot een fijne plek kan verworden. En het meest gelukkig ben ik als deze ontdekkingstocht naar vorm en schoonheid ook nog eens mensen met elkaar verbindt!

   

  Door de ervaring die ik bij inmiddels heel veel verschillende projecten heb opgedaan, is het voor mij echt bewezen dat een mooie omgeving mensen dichter bij elkaar brengt, zeker als het in verbinding met alle gebruikers is vormgegeven.

   

  “Groen verbroedert”, riep ooit een directeur van basisschool De Zonnehoek in Rotterdam.  Aanvankelijk heel sceptisch, is hij een groot fan geworden van de natuurlijk ingerichte schoolomgeving. Door een zorgvuldig proces en een mooi ontwerp, is het op zijn school en de buurtschool met wie hetzelfde schoolplein gedeeld werd, gelukt de kinderen van deze 2 heel verschillende scholen, die regelmatig felle ruzies uitvochten, op hetzelfde plein te laten spelen (artikel Delta).

   

  Wil je meer weten over hoe dat in zijn werk gaat; zo’n procesmatige manier van ontwerpen, lees dan de informatie: ‘Het Proces, van droom tot realiteit