Toggle

Genius loci – De Geest van de plek

Iedere plaats heeft zijn eigen geschiedenis, Elke plek straalt zijn eigen gevoel uit.
Soms pakt het je; Dan is er gek genoeg ineens een verbinding met de plek waar je bent, alsof je kunt voelen dat er veel gebeurd is, bijna alsof de ruimte ‘spreekt’.

 • Lees meer over de geest van de plek

  En misschien is dat ook wel zo. Waarom stellen we ons op zo’n moment de vraag of dat wat we voelen wel echt is? Waarom twijfelen we daaraan?
  In het ontwerpen is het ervaren van de gevoelsmatige verbinding met de plek een belangrijk instrument. Het geeft informatie en scherpt de intuïtie. En natuurlijk: Het voedt de verbeelding!

  Met het maken van een ontwerp en het realiseren van een nieuw plan, leg je als het ware weer een nieuwe tijdslaag over een plek heen; je voegt iets toe.
  Hoe mooi is dat? Je voegt je eigen tijd toe aan een energie die al eeuwen oud is. Door dit met respect te doen voor dat wat al bestaat (en misschien bestaan heeft), creëer je als het ware een wonder. Voor mij is dat kunst!

  Ook wij laten weer een footprint achter op de aarde.
  Laat dat een mooie footprint zijn, die op haar beurt, samen met de lange staat van geschiedenis van een plek, weer een waardevolle basis vormt voor de generatie die na ons komt.

  Het maken van een ontwerp is voor mij een daad van liefde; het toevoegen van mooie en respectvolle energie aan een aarde waarmee we tot in het diepst van ons hart verbonden zijn.